Petra Helmus - alt / mezzo

"In 2018 deed ik mee aan het speciale koorproject "Water" van Out of The Box. Dat beviel zo goed dat ik ben blijven hangen. 

Tijdens mijn studententijd in Utrecht heb ik de smaak van het zingen te pakken gekregen. Ik volgde zangcursussen en heb daarna gezongen in verschillende koren, van een klassiek vocaal ensemble tot aan een Braziliaans vrouwenkoor.

Voor mij is zingen bij Out of The Box samen zingen met een leuke, gezellige groep. Het geeft energie en ik word er altijd blij van. De groep is niet zo groot en we zijn allemaal betrokken bij het wel en wee van het koor. We hebben een opgewekte, energieke en geduldige dirigente die ons altijd positief benadert, dat is heel fijn! 
Samen optreden is altijd leuk. Het leukste vind ik de spontane kleine optredens, zoals afgelopen winter tijdens een  koopzondag, buiten in de kou. En daarna gezellig met elkaar een cafeetje in om na te praten en weer warm te worden.

Mijn lievelingsnummers zijn op dit moment "Come back my love" en "Seaside Rendez-vous. Lekker vrolijk, anders dan anders en ik vind de wisselwerking tussen de koorleden onderling en ook de reacties vanuit het publiek erg leuk."