Out of the Box
Als vocal group met 14 enthousiaste zangers en zangeressen zingen wij popsongs van nu en toen. Dit alles onder leiding van onze dirigente Zohra ten Vaarwerk. Out of The Box bestaat ruim 10 jaar en heeft verschillende samenstellingen gehad, elk met haar eigen kracht. Op dit moment zingen we in een voor ons unieke samenstelling; we onderzoeken en ervaren de kracht van slechts één zanger te midden van 13 zangeressen. En die blijkt verrassend te zijn! Hieronder stellen wij ons graag aan je voor.

Zohra ten Vaarwerk - dirigent

 "Ik ben van mening dat muziek verbindt, met name samen zingen. Het zingen met een grote groep mensen geeft een gevoel van erbij horen, saamhorigheid, en ik denk dat dat iets is wat je leven rijker maakt." 

Carla Sigger - alt / tenor

"Ik zing vanaf het allereerste begin bij Out of the Box. Leuk om te zien hoe het koor is veranderd en gegroeid, met wisselende samenstellingen, dirigenten en repertoire." 

 Hilde Buitelaar - alt / mezzo

"Zingen bij Out Of The Box is zingen met een groep mensen met ieder zijn of haar kwaliteit en hoe verschillend we ook zijn, als we zingen vormen we één geheel." 

Annet Buiting - alt

"Zingen ontspant me, ik word er blij van. We proberen in ons koor goed naar elkaar te kijken en te luisteren, dan wordt het soms ontroerend mooi!"

Dela Altena- alt

"Ik zing nu zo'n 5 jaar bij Out of The Box. Voor die tijd had ik totaal niets met muziek gedaan. Ik kan ook geen noten lezen. Maar zingen vind ik heel erg leuk. Onze vrolijke dirigente helpt ons heel goed om onze partijen te leren."

Petra Helmus - alt / mezzo

"Voor mij is zingen bij Out of The Box samen zingen met een leuke, gezellige groep. Het geeft energie en ik word er altijd blij van. De groep is niet zo groot en we zijn allemaal betrokken bij het wel en wee van het koor." 

Bea Hof - sopraan

"Ik heb niet echt een lievelingsnummer, ik vind vooral de variatie leuk. Als ik een voorkeur moet aangeven dan ga ik voor de meer swingende nummers, maar dat komt omdat ik ook veel van dansen hou!"


Olga Klene - sopraan

"Zingen is voor mij ontspanning. Ik ga ook met veel plezier naar de repetities. Sinds september heeft Out of the Box een hele leuke, jonge, enthousiaste dirigente. Veel nummers die we zingen vind ik mooi. Uprising is  bijvoorbeeld een heerlijk nummer" 

Tineke van Loo - sopraan / mezzo

"Bij Out of the box vind ik het gezellig onderling. Ik geniet van een mooie koorklank. Van de optredens maken we een feestje. Mijn lievelingslied is “Mag ik dan bij jou”. Vooral met wat mannen erbij vind ik dit zo'n mooi gevoelig lied. We kunnen hierbij een hele mooie klankleur krijgen met elkaar." 

 Jacqueline Peer - sopraan / mezzo

"Ik vond het een paar jaar geleden best spannend om bij een vocal groep met al wat jaren ervaring te gaan zingen, maar het voelde als  een warm bad. Het bleek heerlijk te zijn om in te stappen in zo’n hechte groep. Supergezellig, maar ook gedreven om de puntjes op de i te zetten." 

 Arjan Plantinga- bas

"Out of the Box is voor mij een gezellige en een ontspannen groep mensen die er plezier in hebben om samen muzikaal iets moois neer te zetten." 

Samenstelling Out of the Box 

Sopranen
Anja Franken, Bea Hof, Olga Klene, Tineke van Loo, Jacqueline Peer, Erna Vegter


Alten
Dela Altena, Hilde Buitelaar, Annet Buiting, Petra Helmus, Erna Lammers, Bianca Olierook en Carla Sigger 


Bas
Arjan Plantinga
 

Het bestuur van Out of the Box bestaat uit Anja Franken (voorzitter), Carla Sigger (secretaris) en penningmeester (vacature)