Bea Hof - sopraan

"Ik zing met veel plezier vanaf januari 2022  bij Ootb. Daarvoor heb ik gezongen in een ander Lochems koor; het Happy Together koor. Wij zongen vooral nummers uit de Flower Power periode. Dit koor heeft de Corona periode echter niet overleefd.

Ik hou van muziek en heb een brede muzieksmaak. In 2020 ben ik begonnen met pianolessen via het initiatief  ‘ Muziek voor je Brein’. Deze cursus is in de Corona periode beëindigd, maar ik ben samen met een andere cursiste doorgegaan en heb nog steeds tweewekelijks pianoles. Dat betekent veel oefenen, maar het is ontzettend leuk en leerzaam. Vooral sinds ik bij Ootb zing heb ik het gevoel dat de puzzelstukjes op zijn plaats vallen; het noten lezen, het gehoor dat zich beter ontwikkelt en de zangtechniek. Ik leer, zeker ook dankzij onze prima dirigente, nog steeds.

Het zingen bij Ootb geeft mij ontspanning en energie en vooral ook gezelligheid met een fijne groep mensen!.

Ik heb niet echt een lievelingsnummer, ik vind vooral de variatie leuk. Als ik een voorkeur moet aangeven dan ga ik voor de meer swingende nummers, maar dat komt omdat ik ook veel van dansen hou!"